Integratie en participatie zijn sleutelwoorden voor de Blauwe Parel. Wij kiezen voor een stedelijke omgeving waar onze jongens en meiden volwaardig en op niveau kunnen deelnemen. Het liefst wonen we samen met anderen: we zetten in op contact met de buren en de buurt. vlakbij. We halen de wereld naar de Blauwe Parel toe. De woongroep draait zelfstandig, wordt gefinancierd met de persoonsgebonden budgetten van de bewoners, en werkt met professionele, ingehuurde zorg en begeleiding.

Uitgangspunt is een zelfstandig en volwaardig appartement, waar bewoners zelf zorgen voor boodschappen, ontbijt en lunch. ’s Avonds wordt er gezamenlijk gekookt en eten in de gemeenschappelijke ruimte, koken in het eigen appartement kan natuurlijk ook.

Wonen en werken: we worden een woongroep van 16 jongvolwassenen, met en zonder beperking in niet te kleine appartementen (42 m2). Naast de BP-bewoners zijn er 4 studenten, die eveneens in een zelfstandig appartement (2 aan 2) wonen. Van hen wordt verwacht dat zij eens per week een activiteit met de andere bewoners ondernemen, de studenten krijgen daarvoor betaald uit het PGB. Te denken valt aan samen op stap, spelletjesavond, samen koken. Het programma wordt samen met de bewoners vastgesteld. Werken in de buurt zou fijn zijn: met bewoners die dat willen, gaan we actief op zoek naar werk dichtbij. Winkels of andere voorzieningen in de buurt zijn daarom een voorwaarde.

Blauwe Parel

Stichting De Blauwe Parel is een woon-werkinitiatief voor jongvolwassenen met en zonder een verstandelijke beperking. Onze 16 Jongeren gaan in 2023 wonen in een volwaardig appartement van 42 m2, in de woongroep komen ook 4 zorg betrokken studenten wonen. De professionele begeleiding wordt gegeven door Ipse de Bruggen. We huren van woningcorporatie Rijswijk Wonen, een mooie organisatie die ons credo ‘wonen en werken met èn zonder beperking’ helemaal onderschrijft.

  • Zelfstandig wonen
  • 16 appartementen a 42 m2
  • Vriendelijke en actieve omgeving
  • Begeleiding en zorg op locatie

Planning

Ontwikkelaar en bouwer Dura Vermeer is in april 2021 gestart met de bouw van het woon- en winkelcomplex De Koploper. Naar verwachting worden de appartementen in het eerste kwartaal van 2023 opgeleverd en kunnen de bewoners van Stichting De Blauwe Parel de sleutel in ontvangst nemen.

2021

Start

2022

Halverwege

2023

Oplevering

Wonen en werken met èn zonder beperking

Contact

Stichting Wooninitiatief de Blauwe Parel
Van Rijtstraat 10
2286 WS Rijswijk

KVK: 626 58 905
ANBI: 8549 06 459
RABO: NL18RABO0191998621

Nieuwsbrief

Schrijf je in en ontvang het laatste nieuws!